image Jule-og nytårsvinsmagning

Spaghetti all`amatriciana

Kære vinvenner

Min store interesse for Italien, begrænser sig ikke kun til vinen. Maden er for mig en næsten ligeså stor del,  da i min verden hører vin og mad sammen, ja i mange tilfælde bliver begge dele endnu bedre af den rigtige sammensætning. En rigtig god pasta er noget jeg sætter rigtig stor pris på, heldigvis er min vinproducent Guerrieri fra Marche, også en fantastisk producent af pasta, produceret kun af korn fra egne marker. Netop hjem kommet fra italien, to slags pasta af de lange (spaghetti) Den ene med 20% æg, virkelig en pasta som mætter og som man spiser markant mindre af, samt den mere traditionelle, kun indeholdende durum hvede. Alt pasta fra Guerrieri er lavet på bronze forme (trafilata al bronzo) som gør at pastaen forbliver ru, og dermed kan sovs og smag bedre hænge ved. Min erfaring siger mig at det kun kræver gode råvarer, så kan alle lave mad:-) Italienerne er stolte af deres tradition for god mad, de er så stolte at mange er deres produkter er beskyttede varemærker, IGP og DOP er de mest brugte former indikering af et beskyttet varemærke.  F. eks. tomater som er en lille, men vigtig ingrediens i den daglige madlavning omkring middelhavet. Rigtige italienske økologiske flåede tomater, som dem fra fiordivino:-) er der, for det første, meget mere smag i, de indeholder mindre vand, og så er de helt røde, fordi de er modnet færdig i solen og ikke under transporten. Prisen er også rimelig, 24 dåser for 216,-kr dvs. 9,00,-kr pr stk, det ikke mere end div. supermarkeder forlanger for deres øko tomater. SE DEM HER. En af mine favorit retter er spaghetti all`amatriciana, ca. 250gr pancetta eller bacon, et løg, og to dåser økologiske tomater fra italien, evt lidt chili, 500 gr. pasta, samt lidt olivenolie til stegningen. Fem enkle og rimelig billige ingredienser som bliver til en velsmagende og fedtfattig ret, som de fleste elsker, ung som gammel. Steg pancettaen godt, tilsæt løg og chili, når løgene er gyldne tilsæt tomaterne og lad det hele små simre imens at vandet til pastaen kommer kog og pastaen bliver  al dente.  Hæld vandet fra pastaen og hæld det hele over i panden med tomater og pancetta, rør det godt rundt så tomaterne får fat i pastaen, drys med parmesan ost eller pecorino, og server straks. Velbekomme.