Piemonte 2017 Spaghetti all`amatriciana

Jule-og nytårsvinsmagning

Kære vinvenner

Selvom sommeren lader vente på sig, og regnen pisker ned, er der meget at se tilbage på, og ikke mindst frem til. Vi havde 14 skønne dage i dejlige Italien, hvor kroppen blev varmet op og fyldt med D vitamin. Jeg udstiller d. 27-28 okt. på Aalborg vinfestival håber at se nogle af jer til en smagsprøve og en god snak om vin. Den 4. nov. er Fiordivino vært ved Jule- og nytårsvinsmagning i Hersom forsamlingshus. Som altid er det Dortes Diner som laver en fantastisk jule- og nytårsmenu, med bl.a. fisk fra Ålekisten som er garant for fisk og røgvarer af høj kvalitet. Der kommer besøg fra Italien, Mattia fra Aldrighetti  kommer med sin søde kone Giorgia for at presentere sine vine, der arbejdes i øjeblikket på at få endnu en vinproducent på besøg, men mere om dette senere. Der er et stykke tid til november, men vil allerede nu afsløre èn af de lækre vine som vil indgå i vinmenuen. Spumante Bianco Extra dry fra Guerrieri. en meget fin spumante som er et rigtig godt alternativ til en champagne til nytår. Vinen er lavet på 80% bianchello og 20% chardonnay druer. Extra Dry indikerer hvor meget restsukker vinen indeholder. Brut er det mest brugte, ca 6-15 gr restsukker, man skulle tro at Extra Dry er mere tør, men det er ikke tilfældet, restsukkeret ligger på ca 12-20 gr. Med en anelse mere sødme, bliver vinen mere fyldig og drikkevenlig. Det bliver en fantastisk aften med mad og vin i særklasse. Køb din billet her.

  Vinhilsen Jes